Historische druivenkas

DE PRIJZEN VOOR 2024 ZIJN GELIJK AAN 2023 

Het Westland was in de vorige eeuw een bonte verzameling van druivenkwekers rijk. De typische gemetselde druivenmuren zijn o.a. nog zichtbaar in Poeldijk, Kwintsheul en Wateringen. In de loop van de jaren is de teelt van de blauwe en de witte druiven zo goed als verdwenen. Gelukkig zijn er een aantal Westlandse initiatieven die de druiventeelt van weleer weer fantastisch op de kaart zetten.

Tip !!!! Westlandse bezienswaardigheid. De historische druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul is nog actief met de teelt van druiven en doet oude tijden herleven. Een rijksmonument in Westland met nog een nostalgische fruitmuur van 90 mtr. lang. In de Sonnehoeck telen ze, volgens oude traditie, nog diverse druivensoorten zoals de Frankenthaler, Alicante en Gros Matroc.

Ook is er een oude boomgaard met appel- en perenrassen. Van april tot oktober is een rondleiding of rondvaart over de Gantel is meer dan de moeite waard. Ook een speciaal groepsarrangement behoort tot de mogelijkheden. Bij druivenkwekerij “Sonnehoeck” staan diverse oude kassen zoals een kniekas. Ook een watertoren uit de vorige eeuw is een echte eye-catcher.

Batist Hobbykassen heeft een moderne druivenkas ontworpen. De karakteristieke schuine zijgevels zijn minder schuin dan bij de traditionele druivenkas maar de kas is daardoor beter te benutten door een hogere doorloop. Zowel op het dek als in de gevels zijn de kleine glasmaten toegepast om de nostalgische uitstraling te benaderen. Voor de druivenkas zijn diverse accessoires leverbaar.

Indien u meer informatie wenst over de historische druivenkas, kunt u ons bellen of mailen. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Wateringen waar een druivenkas staat opgesteld. Onder het genot van een kop koffie informeren John Lodewijk of Annemiek van der Meijs u graag over de uitgebreide mogelijkheden. Bel vrijblijvend 0174-290727 of mail naar: hobbykassen@batistwestland.nl