Kweekkas

Een kweekkas, broeikas, tuinkas of hobbykas is ideaal om zelf uw groeten, planten, kruiden of andere gewassen in te kweken. U kunt de kweekkas ook gebruiken om kuipplanten in te laten overwinteren. In de koudere maanden kunt u met gebruik van noppenfolie de kweekkas vorstvrij houden. Eventueel tijdelijk geholpen met een heater of klein elektrisch kacheltje om de ergste vorst buiten te houden.

KWEKEN Wij bouwen onze kweekkassen in heel Nederland. Naast volkstuincomplexen, tuinverenigingen en zorgboerderijen staan ze ook bij particulieren in de achtertuin of bij restaurants. Voor iedere tuin of klant produceert Batist Hobbykassen het gewenste model met de juiste afmeting. Bij de zorgboerderijen is het kweken van groenten een ideale dagbesteding voor mensen die niet meer direct deelnemen aan het dagelijkse arbeidsproces.

ERVARING & KWEEKTIPS  Zowel de startende kweker als ervaren hobbytuinder kan bij Batist hobbykassen terecht voor een degelijke kweekkas. Een Batist Hobbykas kenmerkt zich door degelijke kwaliteit. Ook als u gaat starten met het telen van uw eigen groenten, wilt u dit doen in een degelijke kweekkas. Ervaring in het kweken krijgt u door het gewoon te doen. Sites bezoeken waar diverse teelttips op staan. O.a. op de digitale tuinmagazines Tuinseizoen en Groei & Bloei  kunt u uitgebreide tips vinden die u verder helpen met het kweken van diverse gewassen. Ook op moestuintips.nl vindt u over vele gewassen informatie om het beste resultaat te verkrijgen. Uiteindelijk brengen uw eigen ervaringen  de meeste tips en kweekinformatie met zich mee. U zult zien dat u na verloop van jaren het zelf kweken van tomaten, paprika’s en komkommers steeds meer in de “groene vingers” krijgt.

GEBRUIKTE KASSEN Naast een uitgebreid assortiment nieuwe kweekkassen kunt u bij Batist Hobbykassen ook terecht voor gebruikte kweekkassen Deze kweekkassen zijn opgebouwd uit een mix van nieuwe en gebruikte materialen. Batist Hobbykassen heeft ook oog voor het milieu en geeft diverse materialen een 2e leven. Zo worden glas en diverse aluminium profielen hergebruikt die voldoen aan de hoge kwaliteit die gesteld wordt. Het milieu ontlasten we zo en draagt ook Batist Hobbykassen een klein steentje bij aan een beter milieu.  

NIEUWE KASSEN De gevorderde hobbykweker heeft vaak een schat aan ervaring en kennis. Hij of zij wil vaak onder de beste omstandigheden de gewassen kweken. Batist Hobbykassen heeft naast een uitgebreid assortiment nieuwe hobbykassen ook de mogelijkheid om semi-professionele kassen te leveren en bouwen. Deze z.g. Venlokassen beginnen bij een grootte vanaf ca. 75 m2 en staan op een betonnen randfundatie. De stalen tralieonderbouw en aluminium dek- en gevelsysteem zijn kenmerkend.