Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoaten is het aanbrengen van een duurzame, gekleurde laklaag op de aluminium profielen. Doordat de poeder positief geladen is en het aluminium profiel negatief, trekt het profiel de poeder aan. Door de hitte in de oven vloeit de poeder over in een lak die het profiel volledig bedekt. Ieder profiel krijgt zo een schitterende uitstraling.

U heeft de keus om uit de standaard RAL kleuren een kleur te kiezen die u mooi vindt. Een kleur die het beste bij de woning of omgeving past. Voordat er gecoat wordt, moeten alle profielen vetvrij gemaakt worden. Nadat alles vetvrij is, wordt er een primer aangebracht die er voor zorgt dat de uiteindelijk coating goed hecht aan de ondergrond.

Om langdurig van uw coating te blijven genieten is het belangrijk dat u de profielen af en toe ook reinigt. Ons advies is 3 tot 4 keer per jaar afspuiten met water. Vuil, zout en andere aanslag krijgt zo geen negatieve invloed op de coating. Ook kunt u het beste niet boren of slijpen aan gecoate materialen. Doet u het onverhoopt toch, gebruik dan de juiste bevestigingsmiddelen en afdichting zodat vocht geen nadelige invloed heeft op de kwaliteit van de coating.

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen 0174-290727