Weetjes over glas

Weetjes over glas

Glas is er in vele soorten en maten. Hobbykassen worden standaard uitgevoerd met 4 mm blank, ongehard glas. Deze glassoort is ook in de meeste professionele kassen gebruikt. Daarnaast kunt u kiezen voor 4 mm veiligheidsglas. Zeker in publiek toegankelijke kassen is Batist verplicht om veiligheidsglas toe te passen. Veiligheidsglas valt bij breuk uiteen in duizenden glaskorrels die geen letsel veroorzaken. Bij ongehard glas loopt u wel kans op letsel doordat het glas bij breuk uiteen valt in scherpe glasscherven.

Glas is er verder in diverse soorten en uitstralingen. Kijk voor meer informatie over glas bij onze partner Glascom

Blank ongehard glas: Ideaal voor standaard hobbykassen om zo veel mogelijk licht binnen te krijgen. Uw planten groeien het beste bij veel licht. Ook wel tuindersglas genoemd.

Gehamerd ongehard glas: Ideaal om in de gevel te monteren en u iets meer privacy te gunnen. Uw buren zien immers niet exact wat u doet. U heeft niet het gevoel dat ze op uw “groene vingers” kijken. Op het dak zorgt gehamerd er voor dat u geen last heeft van de scherpe zoninstraling. Uw planten krijgen nog steeds voldoende licht om te groeien maar verbranden minder snel.

Crepi glas: Deze luxe glassoort geeft uw hobbykas of tuinkamer meer uitstraling en bovendien meer privacy. Ook hier komt het licht voldoende binnen maar de buitenwacht kijkt niet precies mee met wat u doet.

Gehard veiligheidsglas: Geeft u in iedere hobbykas of tuinkamer een veilig gevoel. Gehard glas is tot 5x sterker dan ongehard glas. Mocht het onverhoopt toch breken dat valt het in vele glaskorrels uiteen, zonder letsel te veroorzaken.

Gelaagd veiligheidsglas: Bij breuk blijft een gelaagde ruit in de sponningen hangen doordat de folie die tussen de 2 ruiten zit hiervoor zorgt. Vergelijk het maar met de voorruit van uw auto. De folie kunt u in verschillende kleuren krijgen. U kunt uw tuinkamer een geheel eigen uitstraling geven door een gekleurde folie toe te passen. Gelaagd glas is niet leverbaar voor de kassen.

Gebruikt glas = duurzaam  hergebruiken: Met enige regelmaat hebben wij oud glas dat al vele jaren op kassen en tuincentra heeft gelegen. Met deze oude ruiten kunnen wij scherp geprijsde budgetkassen aanbieden. Het gebruikte glas krijgt zo een 2e leven op een volkstuinencomplex of bij u achter in de tuin. Het glas reinigen wij voordat het bij u op de budgetkas ligt.